Печена патица с мед
Средно | Порции 6-8
| Видяна: 17204
Хрупкава печена патица, маринована в мед и оцет.
Необходими продукти:
- 1 патица, около 1,7 кг
- 3 с.л. съчуанска чушка, накъсана
- сол
- 3 с.л. соев сос
- 3 с.л. мед
- 2 с.л. оризов оцет
Начин на приготвяне:
1. Измийте хубаво патицата, махнете всички пера и я натъркайте със сол и съчуанска чушка, поръсете с 2 с.л. соев сос.
2. Мариновайте 2 часа.
3. Разбъркайте меда, оризовия оцет и 1 лъжица соев сос.
4. Намажете патицата с медената смес.
5. Печете 1 час в предварително загрята фурна на 200ºC.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 60-80 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ