Печена кайма под завивка от картофено пюре ала Шишков
Пай с плънка от кайма, гъби и домати, покрит с картофи и кашкавал.
С тази рецепта Таньо Шишков се включи в кампанията на ЛИДЛ Манчев срещу Шишков, промотирайки кайма по стандарт Стара планина на Порция свежест, която може да бъде закупена на намаление от веригата хипермаркети след 10 декември.
Необходими продукти:
- 500 грама кайма стандарт Стара планина (Шишков използва Порция свежест)
 - 100 грама бекон (в ястието влезе Pikok)
 - 200 грама гъби
 - 1 глава червен лук
 - 2-3 скилидки чесън
 - 400 грама картофи
 - 2-3 с.л. доматено пюре (експертът гребна от Nostia)
 - 100 мл сметана (Шишков избра Pilos)
 - 50 грама масло (и тук бе сложено Pilos)
 - 50 грама кашкавал (в ястието влезе Bluedino Чуден)
 - 3-4 с.л. зехтин (Шишков не изневери на Promienna)
 - сол, пипер и суха мащерка на вкус
 
Начин на приготвяне:
1. Картофите обелете и сварете до готовност.
2. Отцедете ги от водата на варенето и ги пасирайте.
3. Върнете на котлона вече готовото гладко пюре и добавете маслото, 50 мл сметана, сол и черен пипер на вкус. Разбърквайте до пълното абсорбиране на маслото и сметаната.
4. Наситнете лука, чесъна, гъбите и бекона.
5. Сгорещете зехтина в тиган и запържете първо лука, чесъна и бекона и щом покафенеят, добавете каймата.
6. Пържете до готовност на месото, след което на спрян огън добавете доматения концентрат и останалите 50 мл сметана. Овкусете със сол, пипер и мащерка.
7. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса.
8. Намазнете дъното на тавичка, изсипете вътре каймяната запръжка, а върху нея внимателно разстелете картофеното пюре.
9. Най-отгоре рендосайте кашкавала.
10. Приберете да се запече за 20-25 минути до получаването на златиста коричка.



		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ