Регистрация

Печена кайма в бекон



Печена кайма в бекон
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1588

Месно руло от кайма смес.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.03.2018

Апетитно руло от опикантена кайма от телешка и свинска плешка, овкусена с подправки и увита в ленти бекон готвят Лора и Стоян, за да представят алтернатива на познатото Руло Стефани. Тук зеленчуците, с които по рецепта се пълни рулото, се приготвят отделно, за да не се разваля вълчото мезе с наличието на растителност в него.

Първо си замесваме каймата като добавяме в нея наситнени магданоз и лук, намачкан чесън, смлян хляб, мляко и яйца. Овкусяваме със сол, пипер, лют сос и сос уорчестър и замесваме докато продуктите се смесят хубаво. След това върху стреч фолио се подреждат ленти бекон, а върху тях се разпределя каймата. С помощта на фолиото се завива стегнато руло, което се пече на 180 градуса за 1 час. Така от фурната излиза идеалното вълчо мезе, съставено почти изцяло от месо.

Ако искате и идея за гарнитура, то водещите дават такава. Смесват се лук, моркови, целина и пащърнак, овкусяват се със сос от зехтин, оцет, мед и подправки и се запичат на фурна. Можете да ги прибавите в пещта докато се пече месото, но най-добре в този случай увеличете градусите с още 10.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта