Регистрация

Петифури с Бейлис

Петифури с Бейлис
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 6402

Какаови петифури с марципан и ликьор.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г марципан
  • пудра захар
  • ирландски ликьор Бейлис
  • 150 г какао Нескуик

Начин на приготвяне:

1. Смесете марципана с приблизително 100 мл. ликьор Бейлис и добавете пудрата захар, за да се сгъсти пастата (тя трябва да бъде твърда).

2. Оставете сместа да поседи в хладилника за 30-60 мин. или цялата нощ, ако е възможно.

3. Оформете марципана като топчета с диаметър 2 см., без да го затопляте прекалено с ръце.

4. Разтопете натуралния шоколад.

5. Покрийте топчетата с разтопения шоколад и веднага след това ги оваляйте в какаото.

6. Оставете ги върху тава, за да изстинат напълно.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта