Петифури с Бейлис
Какаови петифури с марципан и ликьор.
Необходими продукти:
- 200 г марципан
- пудра захар
- ирландски ликьор Бейлис
- 150 г какао Нескуик
Начин на приготвяне:
1. Смесете марципана с приблизително 100 мл. ликьор Бейлис и добавете пудрата захар, за да се сгъсти пастата (тя трябва да бъде твърда).
2. Оставете сместа да поседи в хладилника за 30-60 мин. или цялата нощ, ако е възможно.
3. Оформете марципана като топчета с диаметър 2 см., без да го затопляте прекалено с ръце.
4. Разтопете натуралния шоколад.
5. Покрийте топчетата с разтопения шоколад и веднага след това ги оваляйте в какаото.
6. Оставете ги върху тава, за да изстинат напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ