Регистрация

Перлен ечемик с телешко и моркови

Перлен ечемик с телешко и моркови
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1426

Телешко варено с ечемик и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г телешко
  • 400 г перлен ечемик
  • 3 моркова
  • 2 глави лук
  • сол и пипер на вкус
  • бахар и черен пипер на зърна
  • целина по желание
  • 2 дафинови листа

Начин на приготвяне:

1. Нарежете телешкото на парчета. Прехвърлете в тенджера с капак. Можете да готвите и в тенджера под налягане, ако сте свикнали. Добавете дафиновите листа, зърната пипер и бахар (средно по 6 бр. от вид) и моркова, лука и целината, нарязани на едро. Залейте със студена вода и пуснете да се вари докато месото стане меко и разпадливо. Ако не готвите в тенджера под налягане, отпенете 2-3 пъти след завиране. Гответнето в обикновена тенджера може да продължи дори 2 часа. Важно е мръвката да стане крехка.

2. Отцедете бульона на свареното телешко и си заделете 650 мл от него. ИЗсипете измития ечемик в тенджера и залейте с бульона. Сложете да кипва.

3. Рендосайте другите два моркова, а втората глава лук - наситнете. Добавете при ечемика.

4. Щом месото се охлади така, че да не пари на пръстите, го накъсайте на влакънца като за каша и добавете при ечемика. Гответе докато зърната се разварят и ако е нужно, добавете още малко бульон в процеса на готвене. На финала овкусете със сол и пипер и по желаие можете леко да запечете на фурна. Не е задължително.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта