Регистрация

Пепър стек - американско телешко по китайски

Пепър стек - американско телешко по китайски
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4955

Телешко с мирин, соев сос и захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 телешки стека (около 1 кг), нарязани с дебелина 0,6 см
  • 6 с.л. соев сос
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 2 с.л. кафява захар
  • 3 с.л. сусамово олио
  • 2 с.л. мирин
  • 1/2 ч.л. едро смлян червен пипер
  • 3 до 4 скилидки чесън, счукан
  • 3 с.л. зеленчуково олио
  • 1 средна глава лук, нарязана на парчета от по 2,5 см
  • 1 червена сладка чушка, нарязана на ленти
  • 1 зелена сладка чушка, нарязана на ленти

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете соевия сос, мирина, кафявата захар, сусамовото олио и едро смления червен пипер. Разбъркайте хубаво и прибавете телешкото така, че да се покрие и заделете.

2. В уок или широк тиган, сгорещете половината зеленчуково олио докато запуши на силен огън.

3. Изпържете като разбърквате лентите чушка докато омекнат, но не напълно - трябва да са все още хрупкави. Извадете и заделете.

4. Изпържете и лука до омекване - около 3 мин.

5. Прибавете останалото олио в уока и сгорещете за 30 сек.

6. Сотирайте чесъна за около 30 сек.

7. Отцедете телешкото от маринатата, като запазите течната смес. Запържете месото в уока до покафеняване.

8. Прибавете лука, чушките, маринатата и всички събрали се сокове в уока.

9. Гответе докато се затоплят равномерно.

10. Поднесете върху горещ ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта