Регистрация

Патладжани Пармеджано с доматен сос

Патладжани Пармеджано с доматен сос
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 6430

Печен патладжан със сирене по италиански.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ¼ чаша зехтин
  • 1 глава лук на шайби
  • 2 скилидки счукан чесън
  • 20 накъсани листа босилек
  • 1 червена чушка нарязана на ивици
  • сол и пипер
  • една консерва смлени домати
  • 2 средни патладжана, нарязани на тънки филийки по дължина
  • 1 ½ чаши настърган пармезан
  • 350 г рикота
  • 1 ½ чаши начупена моцарела
  • около 2 чаши мазнина за пържене
  • 1 чаша брашно за спойката на патладжана

Начин на приготвяне:

На соса:

1. Загрейте зехтина в тиган на средна температура, добавете чесън, лук и червена чушка, нарязана на ивици.

2. Бъркайте на слаб огън за около 5 минути докато омекне лукът и после добавете босилек, сол, пипер и домати.

3. Оставете да ври на слаб огън поне 45 мин. През това време може да си подготвите патладжаните.

На pатладжана:

1. След като го нарежете на тънки филийки по дължина, посолете и от двете страни и оставете да се изцеди за 20 мин.

2. Изплакнете го и го подсушете. Загрейте добре в тиган една чаша олио, оваляйте шайбите в брашно, пуснете ги в мазнината и ги пържете около 2 мин. от всяка страна докато започнат да добиват златист цвят.

3. Оставете ги върху хартия, която да попие част от мазнината.

4. Предварително загрейте добре фурната. Покрийте дъното на голям тиган със соса и започнете да редите на слоеве първо шайбите патладжан, отгоре залейте със сос, после един слой сирене (половината количество), половината количество други сирена, после отново започнете да слагате на слоеве сирената докато накрая завършите с моцарела.

5. Сложете във фурната и печете около 20 мин. докато сиренето се разтопи.


Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта