Регистрация

Патица със сос от моркови и бяло вино

Патица със сос от моркови и бяло вино
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 2711

Хрупкаво печено патешко с картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 парчета патешки гърди, всяко по 200-300 г (може и друго патешко месо)
  • 2 сладки чушки
  • 4-6 средни по големина картофа
  • 12 малки бейби моркова
  • магданоз
  • целина
  • 3 глави лук
  • 4-6 шушулки кардамон (по желание)
  • 4-6 семена карамфил
  • 1 с.л. току-що смлян черен пипер
  • 1 с.л. семена от кориандър
  • 2 кубчета пилешки бульон
  • 100 г масло
  • бяло вино

Начин на приготвяне:

1. В нагорещена тенджера сложете патешкото и залейте с един литър вода. Добавете целината, лука, черния пипер, магданоза и двете кубчета пилешки бульон.

2. Междувременно в плитък тиган леко запържете следните подправки: шушулки кардамон, карамфил и семена кориандър. След това ги прибавете към врящата вода и оставете да ври на слаб огън за 1-2 часа в зависимост от това колко крехко искате да е патешкото.

3. Обелете картофите и ги нарежете на филии с дебелина около 5-6 мм. Опечете чушката, сложете я в купа, покрийте купата със стреч фолио и я оставете за 2-5 мин. След това отстранете изгорялата ципа и нарежете чушката на триъгълни парчета за гарнитурата.

4. Когато патешкото стане крехко, извадете го от бульона и го оставете върху кухненска кърпа да изсъхне. Загрейте фурната и след това я оставете на 200ºC. Сложете патешкото да се пече за 10-15 мин., докато кожичките придобият златист цвят.

5. Докато патешкото се пече, сварете картофите и бейби морковите в отделен съд за 5-7 мин., като използвате бульона, в който се е варило патешкото и след това отделете настрана.

6. Докато картофите се варят, пригответе соса. Използвайте 1 чаша от бульона, в който се е варило патешкото, ½ чаша бяло вино, сока на 3 портокала и половин кубче пилешки бульон. Сварете, докато половината от течността се изпари и най-накрая добавете маслото.

7. Накрая украсете с нарязаната чушка.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта