Регистрация

Патица в тукупи сос

Патица в тукупи сос
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 4356

Патица в билков сос, приготвян от сока на корен на маниока.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма патица
  • 3 малки глави лук, обелени и фино нарязани
  • 4 скилидки чесън
  • 100 г бекон, нарязан
  • 5 зрели домата (по желание)
  • 1/3 ч.ч. оцет
  • 1 дафинов лист
  • 1/2 ч.л. кимион на прах и черен пипер
  • 1 ч.ч. олио
  • 1 връзка джамбо или кресон
  • 12 с.л. препечено брашно от маниока
  • сол
  • 1 л сос тукупи* (Ако не си намерите готов, кипнете една маниока за 20 мин. Настържете маниоката, прецедете бульона и оставете да се вари с достатъчно количество чесън. След като изстине, го бутилирайте.)

Начин на приготвяне:

1. Почистете много хубаво патицата.

2. След това леко я набодете с вилица и овкусете със счукан чесън, сол, дафинов лист, черен пипер, кимион на прах и оцет. Оставете да престои един ден, за да поеме ароматите.

3. След като се е мариновала, покрийте с нарязания бекон и сложете в тавичка за печене, като отгоре наредите резени лук и домат.

4. Намажете обилно с олио и печете на средна фурна до омекване.

5. Извадете от фурната и нарежете на парчета. Оставете я в получилия се в тавичката сос грейви.

6. Почистете джамбото, измийте го и запазете стеблото за повече аромат. Сварете тукупи сос с 2 скилидки чесън, предварително счукани, за около 15 мин.

7. Ако използвате кресон, не варете.

8. Добавете парчетата патица в соса грейви и варете 20 мин.

9. При поднасяне, сипете 2 с.л. от брашното от маниока, поставете 1 или 2 парчета патешко отгоре и полейте обилно с горещ сос грейви.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.40 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта