Регистрация

Патешки гърди с плодове

Патешки гърди с плодове
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 282

Печени патешки гърди с плодов сос и мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г патешки гърди
  • 3 сливи
  • 150 г ягоди
  • 150 г малини или сладки боровинки
  • 1 пръчица канела
  • 1 с.л. мед
  • 1 с.л. масло
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Направете прорези под наклон в патешкото месо откъм кожата. След това направете същите прорези под обратен наклон, така че да се получат ромбове. Обтрийте месото със сол и пипер.

2. Плодовете измийте добре. Ягодите и сливите нарежете на кубчета. Сгорещете маслото и меда в касерола на слаб огън, добавете плодовете и канелата и гответе 6-7 минути след закъкряне. Махнете от огъня.

3. Патешките гърди запечете на намаслен тиган за 5 минути от едната страна и още 3-4 от другата. Разрежете, за да прецените степента на изпичане. В средата трябва да са леко червеникави.

4. Прехвърлете в индивидуално блюдо и полейте със соса. Украсете с пресни плодове и поднесете с гарнитура от печени картофи или друго по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта