Регистрация

Печена патица със сос от горски плодове

Печена патица със сос от горски плодове
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1509

Патешко на тиган с плодов сос с мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг патешко месо от вид по избор (бутчета без кост, гърди или магре)
  • 200 г замразени горски плодове (може само боровинки или пък микс)
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. лимонов сок
  • няколко стръка прясна мента
  • 100 мл червено вино
  • 3 с.л. мед
  • 1 с.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете тиган с дебело дъно и сложете месото да се пече с кожата надолу. Гответе около 10 минути. Ако няма кожа, гответе от едната страна 6 минути. След това обърнете. За реър печете 2 минути, за мидиъм - 4, а за уел дън - още 6 минути. През това време огребвайте излишната мазнина, която се събира в тигана и си я запазете за друго ястие.

2. Готовото месо извадете върху лист алуминиево фолио и оставете да почива добре завито.

3. През това време наситнете лука и запържете в 2 с.л. от огребаната мас до златисто. Гответе в тигана от печенето на патешкото. Добавете плодовете, захарта и меда и гответе още 7-8 минути на умерен огън като разбърквате. Капнете лимоновия сок, налейте виното, добавете листа мента и оставете да къкри 10-тина минути. По желание можете да пюрирате след това.

4. Патешкото разгърнете, нарежете на дебели филийки или сервирайте цяло и полейте със соса или го поднесете встрани. Украсете с листенца мента.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 400
  2. 30
  3. 50
  4. 180
  5. 18
  6. 500
  7. АНИ
  8. Сьомга
  9. 10
  10. Каша

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта