Регистрация

Патешки гърди с глазура от соя и кленов сироп

Патешки гърди с глазура от соя и кленов сироп
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3342

Вкусни месца от патенце в соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • гърди от патица
  • 100 мл соев сос
  • 100 мл кленов сироп
  • 1 чаена лъжичка зехтин

Начин на приготвяне:

1. Махнете филето, ако го има. Почистете част от мазнината, но оставете тънък слой и направете напречни ромбоидни разрези.

2. Смесете соевия сос и кленовия сироп.

Загрейте тиган и добавете зехтин, но не много, тъй като мазнината от патицата ще се стопи в тигана. . 

4. Приготвяйте на средносилен огън докато страната с мазнината стане златиста и леко хрупкава. След това обърнете от другата страна за 2 минути. 

5. Махнете излишната мазнина от тигана.

6. Полейте гърдите със сместа от двата соса.

7. Сложете месото в предварително загрята на 200 градуса фурна. След около 7-8 минути отново полейте със течността и върнете в печката за още 8 минути. 

8. След това извадете от фурната и оставете да изстине десетина минути. 

9. Нарежете и сервирайте. 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
трагедия
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта