Регистрация

Пататник със сирене, кашкавал и яйца



Пататник със сирене, кашкавал и яйца
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 1788

Запечени яйца с кашкавалена коричка върху пласт от картофено пюре със сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пак готвим с Милена, като в тази рецепта се спираме на основно ястие без месо, в което картофи, сирене, яйца и кашкавал си партнират за създаването на вкусова хармония с привлекателен вид. Ястието може да бъде обявено за богато картофено пюре, аматьорски пататник, картофен пай без тесто, картофени гнезда с плънка от яйца или пък елегантен огретен. И всичко това е вярно за него. Ето как се прави:

Първо приготвяме картофено пюре, като Милена работи с купено картофено пюре на прах. Ако сте се запасили с картофи, можете да ги сварите и намачкате и да направите ваше пюре, което ще е по-здравословно и питателно от полуфабриката. В този случай обаче ще ви трябва и малко мляко и допълнително масло за намачкването.

Продължаваме като наситним глава лук, смесим я с натрошено сирене, сол и пипер, масло и готовото пюре. С тази смес пълним намаслена тавичка и заравняваме с шпатула. После с опакото на лъжица оформяме гнезда, в които се чуква по едно яйце. Остана само да настържем кашкавала и да запечем на нисък градус за 20-тина минути. После идва хранителната наслада.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта