Регистрация

Паста с яйце и кашкавал на микровълнова

Паста с яйце и кашкавал на микровълнова
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 1431

Спагети на микровълнова с кашкавал и запечено яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г паста (макарони, спагети, кускус или друго по избор)
  • 150 мл вода или бульон
  • 1/2 кубче бульон, ако използвате вода
  • сухи подправки по избор - чили на люспи, босилек или риган
  • 50 г кашкавал
  • 1 яйце
  • 2-3 с.л. сметана по желание (може и мляко)

Начин на приготвяне:

1. Ако използвате прекалено дълга паста (спагети или талятели), натрошете на по-къси парчета, така че да се съберат в купичка за микровълнова. Поставете в съда и залейте с вода или бульон, така че да ги пкрие напълно. Добавете избрана от вас подправка и пуснете на 3 минути. Ако използвате бульонче на кубче, натрошете го с пръсти отгоре.

2. През това време рендосайте кашкавала или друго избрано от вас жълто сирене.

3. Разбъркайте кашкавала и полусварената паста. Добавете сметана или мялко, ако течността е твърде извряла. Отгоре чукнете яйцето. Захлупете с обратното на паничка, за да не изпоцапа яйцето микровълновата, ако гръмне.

4. Върнете в печката за 1-1:20 минути и извадете.

5. Изчакайте да се охлади и по желание поръсете с прясна билка или наситнен пресен лук. Хапвайте!

 

Източник: YouTube/Tasty

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта