Регистрация

Паста с тиквички и бекон

Паста с тиквички и бекон
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4325

Спагети или макарони със запръжка от бекон и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 тиквички
  • 4 скилидки чесън
  • 4 глави лук шалот
  • 1 глава лук
  • 1 червено чили
  • зехтин
  • 4 резена бекон
  • 500 г паста по избор

Начин на приготвяне:

1. Нарежете фино чесъна, шалота, лука и чилито (по желание оставете малко от семената, за по-пикантен вкус) или счукайте всичко, освен лука, в саханче.

2. Нарежете тиквичките на жулиени.

3. Изпържете всички нарязани зеленчуци в няколко с.л. зехтин, така че да се обединят вкусовете им. Тиквичките трябва да останат хрупкави.

4. Сварете пастата до степен ал денте и заделете. Не бива да омеква прекалено, затова, когато я отцедите, я изплакнете със студена вода, за да спрете процеса на готвене.

5. Изпечете бекона във фурната до хрупкавост и заделете.

6. Разбъркайте пастата с бекона, запържените зеленчуци и овкусете с морска сол и прясно счукан пипер.

7. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта