Регистрация

Паста с риба тон и аншоа

Паста с риба тон и аншоа
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3922

Паста с риба тон и аншоа, бяло вино, босилек и каперси.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г спагети
  • зехтин
  • 3 скилидки чесън, нарязан
  • 3 филета от аншоа, нарязани
  • една консерва риба тон (250 гр)
  • малко бяло вино
  • 2 с.л. каперси (оцедени и изплакнати)
  • 4 малки домата, нарязани
  • пресен босилек, накъсан на малки парчета
  • пипер (и ако е необходимо сол)

Начин на приготвяне:

1. Опитайте се да приготвите пастата така, че да е сварена когато и сосът е готов. Сосът отнема около 10 мин. за приготвяне, което съвпада с времето на готвене на повечето видове паста. 

2. Гответе на умерен огън. Сложете чесъна в около 2 с.л. зехтин, разбъркайте за няколко минути, но не го оставяйте да покафенее. След това прибавете аншоата. Пак разбъркайте няколко минути, докато рибата почти се разтопи. Прибавете рибата тон, увеличете леко огъня и сипете виното. Оставете да се сгъсти и алкохолът да се изпари. Сега сложете доматите и каперсите. Разбъркайте равномерно с пастата, поръсете с босилек и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. ПИЛЕ
  2. калкан
  3. лук
  4. Яйца
  5. 30
  6. АНИ
  7. бамбук
  8. 120
  9. Пре

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта