Регистрация

Доенжанг чигае - тофу с бобова паста и зеленчуци

Доенжанг чигае - тофу с бобова паста и зеленчуци
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3201

Корейско ястие с морски дарове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. аншоа на прах или шепа сушена аншоа (продава се в магазини за азиатски хранителни продукти)
  • половин ч.л. паста от скариди
  • 2 картофа, нарязани на кубчета
  • лук, нарязан на кубчета
  • тиква или 2 тиквички нарязани на кубчета
  • 100 г тофу, нарязано на малки кубчета
  • корейска соева бобена паста, около 5 с.л. минимум
  • 2 стръка зелен лук
  • около 2 скилидки чесън, нарязани
  • около 2 малки зелени чушки пиперки,нарязани
  • сол и пипер за овкусяване

По желание:

  • говеждо на тънки парчета
  • морски дарове (октопод, скариди, миди и т.н.)
  • гъби

Начин на приготвяне:

1. Първо, ако използвате сушени аншоа, накиснете ги в тенджера с вода. Напълете тенджерата наполовина, дори по-малко. Кипнете ги, така че да пуснат аромата си. Оставете да престоят. Можете да направите същото, ако използвате аншоа на прах. 

2. Добавете пастата от скариди. Оставете водата от аншоа да престои.

3. Загрейте отново тенджерата и оставете да къкри леко. Добавете зеленият пипер и нарязания чесън.

4. Обелете картофите и лука, нарежете ги на парчета и ги добавете в тенджерата. След това добавете тиквичките.

5. Прибавете местото (ако ще слагате) и гъбите. След тях – тофуто.

6. Оставете да ври, след като изври, добавете соевата бобена паста. После зеленият лук. Овкусете със сол и пипер на вкус.

7. Сервирайте с ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта