Паста с пушена сьомга
Лесно | Порции 2
| Видяна: 7204
Италианска рецепта със сьомга и сметанов сос.
Необходими продукти:
- 400 г паста кресте ди гали или друга италианска паста като пене или орекиете
- 200 г пушена сьомга
- 2 парчета сладка чушка
- 3 с.л. зехтин
- 2 скилидки чесън
- 3/4 ч. ч. сметана
- 1/2 с.л. смлян пипер
- листа босилек за украса
Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата според указанията на пакета.
2. Загрейте олиото в тиган и добавете счукания чесън, след това нарязаните на кубчета чушки и изпържете до омекване.
3. Добавете пушената сьомга, нарязана на филийки.
4. Добавете сметаната, пържете 5 мин. на среден огън, докато течността намалее и сосът се посгъсти.
5. Добавете смлян пипер.
6. Добавете сготвената до ал денте паста.
7. Разбъркайте хибаво и поднесете украсено с листа босилек.
Най-важните съставки
босилек, зехтин, паста, паста орекиете, пене, пушена сьомга, сметана, сьомга, филе от сьомга, червени чушки, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ