Регистрация

Паста с пуешки кюфтенца

Паста с пуешки кюфтенца
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 2944

Паста с пуешка кайма и гъбен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. пуешка кайма
  • щипка сол и черен пипер
  • 1/3 ч.ч. фино нарязан лук
  • 1/2 яйце
  • 1/2 ч.ч. японска галета панко (или обикновена галета)
  • паста за 1 порция
  • 3 ч.ч. вода
  • 2/3 ч.ч. сос за паста по избор
  • 1/2 ч.ч. гъби и нарязан лук с малко олио (по желание)

Начин на приготвяне:

На пуешките кюфтенца:

1. Смесете в купа каймата с щипка сол и черен пипер, фино нарязания лук, яйцето и галетата.

2. Направете кюфтенца с големина около 2,5 см.

3. Изпечете ги за около 10 мин. до готовност на 200°С. За да проверите дали са готови, пъхнете клечка за зъби и я извадете. Ако излезе чиста, значи са готови.

4. Извадете кюфтенцата от фурната и ги оставете да се охладят.

На пастата:

1. Сварете пастата във вода.

2. Когато се свари напълно, отцедете водата.

3. В друга тенджерка на среден огън, сотирайте гъбите и нарязания лук с малко олио, по желание. След това прибавете соса за паста.

4. Прибавете готовите кюфтенца.

5. Разбъркайте кюфтенцата със соса и прибавете пастата. Разбъркайте отново, докато се покрие всичко в сос и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта