Регистрация

Паста с пилешко, аспержи и сметана

Паста с пилешко, аспержи и сметана
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1630

Макарони с месо и зеленчуци в сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г макарони или друга паста по избор
  • 500 мл готварска сметана (незаквасена)
  • 300 г аспержи
  • 300 г пилешко месо (от гърди или бут)
  • 80 г пармезан
  • сол и пипер на вкус
  • 2 с.л. олио
  • 4 с.л. зехтин Extra Virgin
  • листенца пресен босилек за украса

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото филе нарежете на хапки. Овкусете със сол и пипер. Сгорещете силно 1 с.л. олио в много голям тиган и запечатайте месцата за по 30-секунди в тигана. Извадете в отделна чиния.

2. Пуснете 4 литра вода да кипва в тенджера. Двете части на ястието трябва да се готвят едновременно. Щом водата кипне, добавете 2 с.л. сол и изсипете пастата без да я миете. Оставете да се вари с една минута по-малко от посоченото на опаковката.

3. В още топлия тиган, но вече на умерен огън сипете втората лъжица олио и добавете месото и аспержите. Аспержите трябва предварително да измиете и да отстраните втвърдените долни крайща. Гответе 5-6 минути като разбърквате периодично.

4. Готовата паста отцедете през гевгир и изсипете в тигана. Залейте със сметаната и оставете да кипне.

5. Добавете половината от пармезана и няколко наситнени листенца босилек. Подравете с черен пипер и махнете от огъня.

6. Разпределете в индивидуални порции. Отгоре покапете с по 1 с.л. студено пресован зехтин и поръсете с пармезан. Украсете с листа босилек.

Снимка: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта