Регистрация

Паста с миди и винен сос

Паста с миди и винен сос
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4771

Спагети с домати, зехтин и морски дарове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 скилидки чесън
  • връзка пресен магданоз
  • около 1 ч.ч. зехтин
  • чили на вкус
  • 2 кг миди с черупките
  • 1 консерва домати или пресни малки доматчета
  • 1/2 ч.ч. бяло вино
  • пакет спагети или макарони

Начин на приготвяне:

1. Счукайте чесъна и магданоза.

2. Сварете мидите в тенджера докато се отворят. Запазете водата и отстранете всички миди, които не са се отворили. Отделете останалите от черупките и ги оставете в чиния.

3. В друга тенджерка сложете зехтин и запържете чесъна, магданоза и чилито за около 5 мин. и добавете мидите. Варете още 5 - 10 мин. и добавете доматите, заедно с мидения бульон и бялото вино. Трябва да се получи рядък сос. Ако е необходимо, разредете с още малко бульон.

4. Междувременно сварете спагетите и поднесете с готовия сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта