Регистрация

Паста с месо по турски

Паста с месо по турски
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4365

Макарони с домати, наденички и кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 порции макарони с форма на мидички
  • 300 г доматен сос или нарязани домати
  • 300 г марокански или италиански наденички (най-добре, ако намерите турски)
  • чесън
  • зехтин
  • сол и пипер
  • кисело мляко

Начин на приготвяне:

1. Сложете макароните в голяма тенджера с кипяща вода.

2. В друг съд започнете да готвите нарязаните на кръгчета наденички в зехтин.

3. След като се изпържат, прибавете чесън и доматен сос и гответе 2 мин.

4. Вземете малко вода от тази, в която сте сварили макароните (около 1 ч.ч. вода) и я изсипете при наденичките. Гответе още 5 мин. на слаб огън. Прибавете малко сол и пипер.

5. Смесете киселото мляко с настърган чесън и малко сол (внимавайте, защото доматеният сос също е солен).

6. Сложете сварената паста в голяма купа за сервиране и полейте първо с киселото мляко, след това с наденичките. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта