Регистрация

Паста с месо по турски

Паста с месо по турски
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4448

Макарони с домати, наденички и кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 порции макарони с форма на мидички
  • 300 г доматен сос или нарязани домати
  • 300 г марокански или италиански наденички (най-добре, ако намерите турски)
  • чесън
  • зехтин
  • сол и пипер
  • кисело мляко

Начин на приготвяне:

1. Сложете макароните в голяма тенджера с кипяща вода.

2. В друг съд започнете да готвите нарязаните на кръгчета наденички в зехтин.

3. След като се изпържат, прибавете чесън и доматен сос и гответе 2 мин.

4. Вземете малко вода от тази, в която сте сварили макароните (около 1 ч.ч. вода) и я изсипете при наденичките. Гответе още 5 мин. на слаб огън. Прибавете малко сол и пипер.

5. Смесете киселото мляко с настърган чесън и малко сол (внимавайте, защото доматеният сос също е солен).

6. Сложете сварената паста в голяма купа за сервиране и полейте първо с киселото мляко, след това с наденичките. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. pizza
  2. milena
  3. КАртофи
  4. ACE
  5. 9096
  6. 18
  7. 58
  8. яб
  9. черен пипер

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта