Регистрация

Паста с кайма на фурна

Паста с кайма на фурна
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3690

Традиционна паста със сирене, кайма и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • прясна паста по избор (достатъчно, за да покрие дъното на съда)
  • 1 средна глава лук
  • около 350 г кайма по избор или натрошено тофу/соев заместител на месо, за вегетарианско ястие
  • гъби по избор
  • около 200 мл доматено пюре или доматен сос, а може и пресни нарязани домати
  • 100 - 200 г сушени домати
  • прясна моцарела (или друго сирене, което се топи при печене), настъргана или нарязана на филийки
  • подправки на вкус - пресен или сушен босилек, черен пипер, чесън
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200°С.

2. Нарежете лука, сушените домати и гъбите.

3. Запържете лука, каймата и гъбите в мазнината от сушените доматчета (или в зехтин).

4. Добавете сушените домати и доматения сос и разбъркайте всичко много добре. Трябва да се получи доста течен сос.

5. Овкусете с подправките.

6. Разпределете пастата на дъното на подходящ съд за печене и я поръсете с малко зехтин.

7. Намажете със соса и покрийте всичко със сиренето.

8. Сложете във фурната за около 15-20 мин., докато сиренето стане златисто-кафяво на цвят, а пастата омекне.

9. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта