Регистрация

Паста със сотирани в масло гъби

Паста със сотирани в масло гъби
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2658

Паста с масло и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 Необходими продукти:

  • 180 г паста
  • 100 г пресни гъби по избор
  • ½ средна сладка чушка
  • 8 - 10 чери доматчета, разполовени
  • 50 г масло
  • 2 скилидка чесън, нарязан
  • 1 ч.л. едро смлян чили пипер
  • ½ с.л. сушен магданоз (ако използвате пресен магданоз, сложете двойно количество)
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата ал денте. Отцедете я и запазете ½ ч.ч. от водата, в която се е варила. Заделете и поръсете по желание с малко зехтин, за да не залепва.

2. Сгорещете съд и прибавете маслото, за да се разтопи.

3. Сотирайте чесъна, докато освободи аромата си и леко покафенее.

4. Прибавете гъбите, сладките чушки и чили пипера и пържете за около 2 - 3 мин.

5. Прибавете чери доматчетата и магданоза.

6. Прибавете заделената вода от пастата.

7. Овкусете със сол.

8. Спрете котлона и прибавете пастата. Разбъркайте бързо.

9. Поднесете в чинии като поръсите с пармезан.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20-25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта