Регистрация

Панцанела с червено вино

Панцанела с червено вино
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2451

Вкусно и витаминозно вегетарианско ястие.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 чаши нарязани на кубчета домати
  • 3/4 чаша прясно настърган пармезан
  • 2 с.л. пресен наситнен босилек
  • 1/4 чаша червено вино или балсамов оцет
  • 1 ч.л. прясна нарязана мащерка
  • 1/2 чаша зехтин extra virgin
  • сол, черен пипер, сушен чесън за овкусяване
  • 25 цели листа пресен босилек
  • 25 франзелени крутони

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа смесете всички продукти, без целите листа босилек и франзелата. Разбъркайте добре, покрийте и оставете в хладилник 1-2 часа.

2. Преди поднасяне поставете един лист босилек върху всяка филийка франзела и върху него изсипете пълна лъжица панцанела.

 Забележка: За да направите крутоните, нарежете франзелата на филии с дебелина 2,5 см Поставете върху плитка тава за печене и печете във фурната на 170º С.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта