Регистрация

Паниран шаран с гарнитура



Паниран шаран с гарнитура
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 87

Хрупкав пържен шаран с ориз и царевица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Панирано шаранче с хрупкава коричка от царевичен грис, поднесено с гарнитура от бял ориз и сладка царевица, ухаещи на индийски подправки и опикантени с люто чушле - това е никулденското предложение на Ути Бъчваров за празника. Ястието е непретенциозно и повече семейно, отколкото идея за посрещане на голяма компания. Главата на рибата, перките и опашката можете да си запазите за супа.

Оризът се подправя с канела, джинджифил и карамфил и се сварява. Отделно се прави деликатна запръжка от люто чушле, джинджифил, чесън и червен лук, които се смесват с царевицата, а след това и с готовия ориз. Така гарнитурата е лека и шарена и се връзва идеално с пържената риба.

Шаранът се филетира и реже на парчета. Овалва се в подсолена смес от царевичен грис и бяло брашно и се пържи в щедро количество олио. После се вади върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината. Така приготвеното ястие се сервира с лимонови резени и добре охладено бяло вино.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта