Регистрация

Паниран карфиол с нахут

Паниран карфиол с нахут
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5055

Хапки пикантен карфол с индийски подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г брашно от нахут
  • 2 ч.л. олио
  • 1 ч.л. едро смлян червен пипер
  • 1 ч.л. смлян черен пипер
  • 1/2 ч.л. кимион на прах
  • 1/2 ч.л. къри на прах
  • 2 с.л. бяла захар
  • 2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. лют червен пипер, смлян
  • 300 мл вода
  • 1 кг карфиол

Начин на приготвяне:

1. Сложете всички необходими продукти за течното тесто в купа и разбийте енергично, за да няма бучки. Тестото трябва да е гладко и с консистенцията на тесто за палачинки.

2. Покрийте купата и оставете да престои 30 мин. на топло.

3. Потопете карфиола, накъсан на цветчета от по 100 г, в панировката и отцедете излишната.

4. Сложете в предварително загрят на 190°С фритюрник.

5. Пържете 7 - 10 мин. или до златисто-кафяво.

6. Поднесете с чътни от манго или сос с кисело мляко краставица.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта