Регистрация

Паниран дроб с лук и домати в масло

Паниран дроб с лук и домати в масло
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 461

Пържен черен дроб със зеленчуци в соев сос и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г свински или телешки черен дроб
  • 1 ч.л. лют пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. царевично нишесте (може да замените с бяло брашно)
  • 4 с.л. олио
  • 1 голяма глава лук
  • 30 г масло
  • 2 домата
  • 2 с.л. соев сос

Начин на приготвяне:

1. Дробът нарежете на филийки и прехвърлете в купа. Поръсете със сол, лют и черен пипер и царевичното нишесте или брашно. Разбъркайте хубаво с ръка, докато всички сухи съставки залепнат по дроба.

2. Сгорещете олиото в тиган и подредете дроба в него. Пържете по около 3-5 минути от страна. След това прибавете маслото и разбъркайте много добре, за да полепне по дроба.

3. Докато дробът се готви, нарежете лука на полумесеци. Прибавете го в тигана, като качите парчетата дроб върху него, за да го напоят със соковете си, а той да се карамелизира на дъното. Гответе на умерен огън 5-6 минути до позлатяване на лука. Залейте със соевия сос.

4. Докато лукът се карамелизира, нарежете и доматите на полумесеци. Прибавете ги в тигана и размешайте. Сложете капак за няколко минути.

5. Махнете ястието от огъня. Разпределете в индивидуални порции или пресипете в общо плато и сервирайте. Ако е за основно, можете да поднесете с картофено пюре или печени картофи за гарнитура, както и с чаша червено вино, която да допълни идилията.

 

Източник: YouTube/Neues Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта