Паниран дроб с лук и домати в масло
Пържен черен дроб със зеленчуци в соев сос и масло.
Необходими продукти:
- 800 г свински или телешки черен дроб
- 1 ч.л. лют пипер
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 2 с.л. царевично нишесте (може да замените с бяло брашно)
- 4 с.л. олио
- 1 голяма глава лук
- 30 г масло
- 2 домата
- 2 с.л. соев сос
Начин на приготвяне:
1. Дробът нарежете на филийки и прехвърлете в купа. Поръсете със сол, лют и черен пипер и царевичното нишесте или брашно. Разбъркайте хубаво с ръка, докато всички сухи съставки залепнат по дроба.
2. Сгорещете олиото в тиган и подредете дроба в него. Пържете по около 3-5 минути от страна. След това прибавете маслото и разбъркайте много добре, за да полепне по дроба.
3. Докато дробът се готви, нарежете лука на полумесеци. Прибавете го в тигана, като качите парчетата дроб върху него, за да го напоят със соковете си, а той да се карамелизира на дъното. Гответе на умерен огън 5-6 минути до позлатяване на лука. Залейте със соевия сос.
4. Докато лукът се карамелизира, нарежете и доматите на полумесеци. Прибавете ги в тигана и размешайте. Сложете капак за няколко минути.
5. Махнете ястието от огъня. Разпределете в индивидуални порции или пресипете в общо плато и сервирайте. Ако е за основно, можете да поднесете с картофено пюре или печени картофи за гарнитура, както и с чаша червено вино, която да допълни идилията.
Източник: YouTube/Neues Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ