Регистрация

Панирано пиле с чушки, домати и лук

Панирано пиле с чушки, домати и лук
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1061
Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-1,3 кг пиле (може да си вземете само бутчета или да порцирате цяло пиле)
  • 100 г брашно
  • сол и пипер
  • олио
  • 4 домата
  • 1 ч.л. захар
  • 3 червени чушки
  • 6 скилидки чесън
  • 1 голяма или 2 по-малки глави лук
  • магданоз
  • кимион

Начин на приготвяне:

1. Разделеното на порции пиле или парчетата пилешки бутчета обтрийте със сол и пипер и оваляйте в брашно. Сгорещете олио в тиган и запържете от всички страни до образуването на лек златист загар. Извадете.

2. Чесъна и лука наситнете. Чушките нарежете на полумесеци. Доматите обелете и рендосайте. Не изхвърляйте водата, изтекла от тях.

3. В тигана от пърженето на пилето налейте още 1-2 с.л. олио и запържете лука и чесъна. Нищо че има прашинки брашно от панировката, останали в съда. Добавете чушките и гответе докато омекнат.

4. Сипете рендосаните домати с все водичката, добавете захарта, сол и пипер на вкус и кимиона. Гответе докато закъкри хубаво.

5. Върнете пилешките мръвки в ястието, разбъркайте добре, за да се овалят хубаво в соса и захлупете с капак. Намалете огъня на слаб към умерен и гответе 20-тина минути или докато не прецените, че ястието е готово.

6. Поръсете с наситнен пресен магданоз и сервирайте.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Италиански
  2. 600
  3. шоколад
  4. 450
  5. очи
  6. 400
  7. 30
  8. Хляб
  9. 22
  10. 180

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта