Регистрация

Панирано пилешко с шунка и кашкавал

Панирано пилешко с шунка и кашкавал
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2018

Пилешки шницели с резени шунка и коричка от кашкавал и галета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 разполовени пилешки гърди (четири парчета пилешко)
  • 4 резена шунка
  • 4 парчета кашкавал (може и гауда)
  • 1 ч.ч. галета
  • 2 яйца
  • растителна мазнина за пържене
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Измийте парчетата пилешки гърди и ги подсушете с хавлиена кърпа.

2. Обтрийте месото със сол и пипер, а може и с други подправки, ако искате.

3. Разбийте яйцата.

4. От едната страна на пилешкото месо сложете първо резена шунка, а след това и два резена кашкавал.

5. Овъргаляйте в яйцата добре, а после и хубаво в галетата.

6. Приберете в хладилник за 20 минути.

7. Сгорещете растителна мазнина и пържете двустранно.

8. Намалете огъня, обърнете шницелите с пилешкото месо надолу, похлупете с капак и гответе още 10-20 минути.

9. Извадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

10. Поднесете с резени лимон, наситнени пресни подправки или пък плодово сладко.

Да ви е вкусно! 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта