Панирано месо с галета на фурна
Печени мръвки с коричка от галета, кашкавал и подправки.
Необходими продукти:
- 1 яйце
 - 1 с.л. майонеза
 - сол и черен пипер
 - 750 г свинско или пилешко
 - 200 г галета
 - 100 г кашкавал
 - кимион или риган по избор
 - лют пипер по желание
 
Начин на приготвяне:
1. Свинското или пилешкото месо нарежете на парчета. Ако са по-дебели от 1,5 см., счукайте нежно между 2 пласта стреч фолио или в найлонов плик, за да се изтънят леко. Поръсете със сол и пипер.
2. Разбийте яйцето с майонезата до гладък крем и прибавете малко сол и пипер в тази смес.
3. В купичка изсипете галетата. Рендосайте кашкавала на много ситно ренде и смесете с галетата. Овкусете с риган за пилешко, кимион за свинско и лют пипер по желание.
4. Застелете си тава с хартия за печене. Взимайте мръвка, овалвайте в яйчения крем, след това хубаво в сместа от галета с кашкавал и подправки. Редете в тавата без да се допират отделните месца.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна - пилешкото около 30-35 минути, свинското - около 35-40 минути. Времето за печене зависи от дебелината на месото, големината на парчетата и желаната степен на готовност според вкуса ви.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ