Регистрация

Панирано зеле с коричка от галета

Панирано зеле с коричка от галета
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1039

Пържено зеле с панировка от галета и яйце, което можете да поднесете с млечно-чеснов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 неголяма зелка
  • вода + 1 с.л. сол
  • 3 яйца
  • 150 г галета
  • сол и пипер на вкус
  • лют пипер по желание
  • олио или друг тип растителна мазнина за готвене

Начин на приготвяне:

1. Сложете тенджера с вода да кипне и разтоврете във водата 1 с.л. сол.

2. Докато водата се подгрява, измийте зелката, махнете най-горните 2 листа и я разполовете. Всяка половинка разрежете на четвъртини през кочана, а всяка четвъртина на по още 2 парчета през кочана, за да се получат осмини. Важно е да не махате кочана, защото именно той ще задържи парчетата цели. Получават се 8 полумесеца.

3. Когато водата кипне, намалете огъня, за да не ври активно и нежно пуснете парчетата в нея. Затиснете с чиния и дръжте 4 минути. След това извадете с решетъчна лъжица и отцедете от водата.

4. Разбийте си яйцата със сол и пипер в чиния. В друга чиния си сипете панировката. Пренесете зелето, яйцата и галетата директно до печката, за да можете да панирате и пържите едновременно.

5. Сгорещете в тиган олио колкото да покрива дъното с 1 пръст. Пригответе си чиния за вадене, застлана с домакинска хартия или салфетки, които да попият излишната мазнина. След това започнете готвенето, като огънят трябва да е умерен.

6. Овалвайте всяко парче зеле нежно първо в яйце, след това в галета и после пак в яйце. Пържете двустранно по няколко парчета на един път, като след 3-4 минути обръщайте. Трябва да се е образувала апетитна златиста коричка. Гответе така до изчерпване на количествата.

7. Сервирайте като мезе, гарнитура, предястие или тежка пържена салата. Можете да поднесете и като основно като приготвите сос от гъсто кисело мляко или заквасена сметана с намачкан чесън, копър и сол на вкус.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта