Регистрация

Панирани хапки от варени яйца с кашкавал



Панирани хапки от варени яйца с кашкавал
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1842

Безмесни кюфтета от рендосани варени яйца с настърган кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вкусно бирено мезенце или оригинален ордьовър с хрупкава панировка и изненадваща сърцевина показва кулинарната влогърка Милена в една вдъхновяваща рецепта - кюфтета от яйца или яйчени кюфтета. Това са идеалните хапки без месо, които си подхождат с всеки купон, кино вечеря или засядане на по чашка. Ето и как се приготвят:

Яйцата се сваряват, охлаждат, обелват и рендосват. След това към тях се добавят назитнен копър и магданоз, едно сурово яйце, рендосан кашкавал и подправки на вкус. Сипва се и малко галета, за да сгъсти сместа. После си разбиваме един белтък на пяна и си подготвяме паничка с галета. Остава да сгорещим мазнината и да се нацапаме, оформяйки с ръце топчета от сместа. Те се овалват първо в разбития белтък, а след това и в галетата. Пържат се до позлатяване от всички страни и се вадят в съд, застлан с домакинска хартия, който да попие излишната мазнина.

А на фимала можете да ги поднесете с любимия сос - чеснов, горчичен, доматен или лют и да си хапнете в компанията на близки и приятели. Ако ще си ги готвите, съветваме да си направите по-голяма доза, защото рискът да се осладят и да не стигна е голям. А сега е време да си отворите и по една потна биричка. Вижет как точно се правят тези кюфтета от варени яйца във видеото:

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта