Регистрация

Панирани филии с яйце и мляко

Панирани филии с яйце и мляко
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2042

Пържени филийки с яйце и мармалад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 филии хляб
  • 2-3 яйца
  • 500 мл прясно мляко
  • 2/3 с.л. захар
  • растителна мазнина за пържене
  • пудра захар, мармалад, конфитю или сирене за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Разбийте хубаво яйцата в дълбока чиния.

2. Добавете в тях млякото и захарта.

3. Пуснете мазнината в тигана да се сгорещява.

4. Щом сте сигурни, че е загряла (можете да капнете капка от сместа в тигана за проверка), намалете малко силата на огъня, надупчете филийките с вилица, напоете ги в яйчено-млечната смес и от двете страни и ги сложете да се готвят. Щом потъмнеят от едната страна, ги обърнете и от другата. 

5. Ивадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да се отцедят хубаво.

6. Поднесете с любимия мармалад, течен шоколад, пудра захар или в солен вариант със сирене, майонеза, бекон или комбинация от трите. С топингът може да се импровизира безкрайно!

Да ви е сладко!

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта