Панирани филии с канела, ванилия и индийско орехче
Френски тост или пържени филийки с яйца, канела и масло.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 2 с.л. захар
- 1 ч.л. канела
- ванилия
- 60 мл мляко
- 1/4 ч.л. индийско орехче
- 8 филии хляб (ако са от малките и тънките - 12 филии)
- 30 г масло
- мед и плодове за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата в купичка.
2. Добавете канелата, ванилия на прах или есенция на капки (може и ванилова захар), индийското орехче. Разбъркайте.
3. Налейте млякото и разбъркайте отново.
4. В тиган за палачинки разтопете маслото и сгорещете на умерен към слаб огън.
5. Овалвайте всяка филийка в яйчената смес и печете двустранно. Не напоявайте докрай, защото филиите ще станат глетави в средата. Образуването на златист загар е показател за готовност.
6. След изваждане по желание покапете с мед и поднесете с плодове по избор.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ