Регистрация

Панирани филии с канела, ванилия и индийско орехче

Панирани филии с канела, ванилия и индийско орехче
Лесно   |   Порции 8 броя   |   Видяна: 885

Френски тост или пържени филийки с яйца, канела и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 2 с.л. захар
  • 1 ч.л. канела
  • ванилия
  • 60 мл мляко
  • 1/4 ч.л. индийско орехче
  • 8 филии хляб (ако са от малките и тънките - 12 филии)
  • 30 г масло
  • мед и плодове за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата в купичка.

2. Добавете канелата, ванилия на прах или есенция на капки (може и ванилова захар), индийското орехче. Разбъркайте.

3. Налейте млякото и разбъркайте отново.

4. В тиган за палачинки разтопете маслото и сгорещете на умерен към слаб огън.

5. Овалвайте всяка филийка в яйчената смес и печете двустранно. Не напоявайте докрай, защото филиите ще станат глетави в средата. Образуването на златист загар е показател за готовност.

6. След изваждане по желание покапете с мед и поднесете с плодове по избор.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта