Регистрация

Панирани пръчици от макарони

Панирани пръчици от макарони
Средно   |   Порции 38-46 броя   |   Видяна: 238

Хрусини от макарони с чедър и хрупкава панировка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г макарони или друга дребна паста
  • вода и сол за варенето
  • 50 г масло
  • 4 с.л. брашно
  • 400 мл мляко
  • 1 ч.л. сол и 1/2 ч.л. черен пипер
  • 200 г кашкавал или чедър
  • яйце
  • брашно
  • галета
  • олио за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата в два литра вряла вода с разтворена в нея 1 с.л. сол. Шокирайте под лека струя течаща студена вода, за да спрете термичната обработка на готовите макарони. Внимавайте да не преварите.

2. Маслото разтопете в голям тиган и изсипете в него брашното. Разбъркайте и изчакайте 40-тина секунди да се запържи. После на тънка струйка при непрестанно бъркане налейте топлото мляко. Бъркайте докато сместа стане гладка и оставете да покъкри минута-две, за да се сгъсти.

3. Добавете рендосаното сирене и разбъркайте, за да се разтопи. След това добавете и макароните, овкусете със сол и пипер и разбъркайте хубаво.

4. Застелете тава с хартия за печене, така че да покрива и бордовете. Изсипете макаронената смес вътре и разстеле. Приберете във фрзер за 2 часа.

5. Извадете, обърнете и отлепете хартията. Нарежете на правоъгълници по удобен за вас начин.

6. Овалвайте всеки правоъгълник първо в брашно, след това в разбито яйце и после в галета. Пържете в дълбока тенджера със сгорещено олио до образуването на хрупкава коричка. Изваждайте върху домакинска хартия.

 

Източник: YouTube/Tasty

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта