Регистрация

Панирани пресни чушки със сирене и маслини

Панирани пресни чушки със сирене и маслини
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1214

Лодки от панирани чушки със сирене, домати, маслини и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 червени четиривърхи сладки чушки
  • 100 г бяло сирене
  • 100 г домати
  • 50 г зелени маслини без костилка
  • 50 г кашкавал или моцарела за пици

За панировката:

  • 100 г брашно + 20 за поръсване
  • 1 яйце
  • 130 мл вода
  • 1/2 ч.л. сол
  • щипка лют пипер по желание
  • растителна мазнина за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

1. Измийте чушките и всяка от тях разрежете на 4 парчета като тръгнете от дупето към дръжката и вървите с ножа по линията на разделяне на върховете. Така ще се получат 4 лодки от всяка чушка.

2. Брашното пресипете в купа, добавете солта, пипер, водата и яйцето и разбъркайте с тел до получаването на гладка много гъста каша.

3. За по-лесно можете да прободете лодките чушки по дължина с шишче и да използвате щипки за вадене при пърженето. Може и да работите по старомодния начин - просто с две вилици. Поръсете лодките с брашно или ги овъргаляйте в такова. След това оваляйте хубаво в панировката и с лъжица нанесете от нея по трудно достъпните места на чушките.

4. Пържете в добре сгорещено олио на маслена баня за по 40-тина секунди и вадете в съд, застлан с домакинска хартия.

5. Натрошете сиренето в купа и го намачкайте с вилица. Към него добавете нарязаните на ситно маслини и домати. Разбъркайте до хубаво смесване.

6. Разпределете сиренената смес в чушките, подредете в тава, застлана с хартия за печене, покрийте с по резен кашкавал или моцарела и запечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 12 минути. Полученото ястие е страхотен ордьовър или гарнитура.

 

Източник: YouTube/Это Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта