Регистрация

Панирани пици от лаваш с картофи и колбас

Панирани пици от лаваш с картофи и колбас
Лесно   |   Порции 6 броя   |   Видяна: 269

Панирани банички от лаваш с плънка от месо и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма лаваш или голяма и дебела къпана кора за баница
  • 300 г картофи
  • 40 г масло
  • сол и пипер
  • 80 г кашкавал
  • 250 г шунка или бекон
  • 1 глава лук
  • 2 яйца
  • олио за пърженето

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите и ги обелете.

2. Докато картофите се варят нарежете на кубчета колбаса, а лука наситнете.

3. Сгорещете 2 с.л. олио, запържете лука до златисто, а след това добавете и колбаса да се жарне за 2-3 минути.

4. Още топлите картофи намачкайте на пюре с маслото, сол и пипер и малко мляко при необходимост.

5. Смесете картофеното пюре със запръжката и разбъркайте хубаво.

6. Разстелете лаваша или кората за баница и отгоре намажете с картофената смес. Поръсете рендосания кашкавал.

7. Завийте на нестегнато руло с ширина около 8-10 см.

8. Нарежете напречно на рулца с ширина около 5-6 см.

9. Разбийте яйцата в купа. Олиото сгорещете в тиган - трябва ви мазнина колкото да покрива дъното.

10. Овалвайте всяко рулце в разбитите яйца хубаво и след това пържете двустранно на умерен огън за по около 4-5 минути от страна. Златистата коричка е показател за готовност; прегорялата - за силен котлон. Вадете върху домакинска хартия или салфетка.

11. Сервирайте по желание с майонезен или млечно-чеснов сос.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта