Регистрация

Панирани банички от къпани кори

Панирани банички от къпани кори
Лесно   |   Порции 6 броя   |   Видяна: 1834

Банички на тиган с дебели кори за баница или лаваш.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 или 2 дебели кори за баница - от къпаните; вместо тях можете да използвате 1 голям лаваш
  • 250 г сирене
  • 150 г кашкавал
  • 2 яйца
  • чубрица, мащерка или друга подправка по желание
  • 80 мл олио

Начин на приготвяне:

1. Разбийте едно яйце в купа.

2. Натрошете сиренето при яйцето, а след това рендосайте и кашкавала. Поръсете с подправка по избор и разбъракйте.

3. Разгърнете цялата кора или лаваша на маса или плот и намажете с получената плънка. После навиийте на руло, което трябва да е плоско и с ширина около 8-10 см. Това са около 6 завивания на голямия размер лаваши и кори за баница.

4. Разрежете на 6 парчета през ширината рулото. Ето по-малки рулца.

5. Сгорещете олиото в тиган, а яйцето разбийте в чиния.

6. Взимайте рулце и овалвайте в разбитото яйце. После пържете двустранно до образуването на златиста коричка.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта