Регистрация

Панирани пилешки гърди с многостепенна гарнитура



Панирани пилешки гърди с многостепенна гарнитура
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 1656

Пилешки шницели със задушени зеленчуци и инстантна туршия от краставица и червен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Панирано пилешко филе с хрупкава коричка, лек чеснов дъх и лимонова пикантност, поднесено с гарнитура от задушени картофи и моркови с масло и магданоз и домашна туршия от краставици и червен лук, която се приготвя от пресни зеленчуци на момента - това сервира Миро от канала Готвене за начинаещи, като прекарва в кухнята по-малко от час и е готов с три пищни порции. Ето идея за семейна вечеря.

Пилешкото месо се начуква до изтъняване, но не се прекалява с него. След това се овкусява със сол и пипер и се накисва в прясно изцеден лимонов сок с намачкан в него чесън. И докато престоява 20-30 минути, се правят останалите заготовки. Картофите и морковите се режат на гредички и се слагат на котлона в тенджера с вода върху уред за готвене на пара. Оставят се за 20 минути, след това се долива вода и се доготвят.

Отделно краставицата и червения лук се режат на шайби. Кипва се оцет с вода, добавя се захар и сол и с тази марината се заливат краставиците с лук. Оставят се настрана, защото след 20-тина минути вече ще бъдат на туршия.

В чиния се изсипва брашно, в друга - галета, а в трета се разбива яйце. Пилешките филета се овалват първо в брашно, после в яйце и на финала в галета, към която можете да добавите червен пипер. Следва да престоят малко и после се пържат двустранно в сгорещено олио с малко масло. Вадят се в съд, застлан с домакинска хартия.

Към задушените картофи се моркови се добавя масло и наситнен копър. Разбърква се внимателно, посолява се на вкус и порцията може да се сглоби. За да не ви липсва компонентът сос - можете да си поднесете малка купичка с чеснов или майонезен сос, в който да топкате пилешкото.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта