Регистрация

Панирани лучени кръгчета с галета



Панирани лучени кръгчета с галета
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1620

Хрупкави лучени кръгчета с панировка от подправки и галета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Лучените кръгчета са от онези специални мезета, които свършват още с поднасянето, а изискват време и здрава нервна система за направата си. В канала Home Cooking Adventure се показва най-лесният и бърз начин за приготвяне на паниран лук, но дори и той изисква около час време, за да се получи ястието идеално и да накара лигите да потекат при поднасяне. Но все пак домашно направеният вариант е по-вкусен и полезен от полуфабрикатите, които се предлагат по заведения и в хранителната верига, така че времето си заслужава.

Първо в купа се смесват сухите съставки - 125 г бяло брашно, 40 г царевично нишесте, чесън на прах, чили на прах, пушен пипер, риган на прах и сол. Към тях се добавя едно яйце - можете да го разбиете предварително, за да се смеси по-лесно, а след това се налива мляко докато се получи тесто с консистенцията на гъста боза или кексова смес.

Лукът се реже на кръгчета, топва се в панировката и после се овалва в галета. Пържи се на маслена баня докато се образува златна хрупкава коричка. Можете да поднесете с доматен, млечен или майонезен сос. Много е апетитно. А как точно се прави - гледайте във видеото.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта