Регистрация

Панирани картофени кюфтенца

Панирани картофени кюфтенца
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3268

Панирани картофени кюфтенца

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи картофа
  • 1 глава лук, фино нарязан
  • 5 – 6 зелени чилита, нарязани
  • ½ ч.ч. листа кориандър, нарязан
  • 4 ч.л. масала или 2 ч.л. червен чили пипер
  • 1 ч.л. семена лук
  • 1 ч.л. кимион на прах
  • 1 ч.л. пресен настърган джинджифил (по желание)
  • 1 с.л. лимонов сок (по желание)
  • сол

За течното тесто:

  • 1 ч.ч. бяло брашно
  • 1 ч.л. морска сол
  • 2 с.л. олио
  • щипка сода за хляб
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Обелете и сварете картофите до омекване.

2. Пюрирайте ги и прибавете масалата или подправките, лука, кориандъра, чилитата, след това джинджифила и лимоновия сок, ако ще използвате.

3. Оформете малки кюфтенца.

4. Смесете бялото брашно със солта, содата за хляб, олиото и водата на гъсто течно тесто.

5. Сгорещете олио тигана.

6. Потопете кюфтенацата в панировката и пържете поне 5 мин. от всички страни до златисто-кафяво.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 2
  2. food
  3. Гъби
  4. CA
  5. Бон Апети
  6. m
  7. Тест
  8. трайн
  9. Ушав
  10. СЃ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта