Регистрация

Панирани калмари с хрупкава коричка

Панирани калмари с хрупкава коричка
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4220

Пържени каламари с панировка от брашно, яйце и галета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг туби калмари
  • 140 г брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1-2 яйца
  • 140 г галета
  • 150-200 мл олио

Начин на приготвяне:

1. Калмарите почистете и нарежете на кръгчета или лентички. Подсушете.

2. Посолете, обтрийте добре със солта и прехвърлете в найлонов плик за храна.

3. Изсиепете отгоре брашното и друсайте плика, докато цялото полепне по калмарите.

4. Разбийте яйцето в купа, прехвърлете си галетата в чиния и си сгорещете част от олиото в тиган.

5. Взимайте парче калмар от плика, овалвайте в яйце, после в галета и пържете до образуването на апетитна златна коричка.

6. Вадете в чиния, застлана с домакинска хартия.

7. Поднесете по желание с лимонов сок или сос от лимонов сок, чесън и копър.

Източник: lzohka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта