Регистрация

Панирана риба в картофена обвивка

Панирана риба в картофена обвивка
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1400

Пържена риба в коричка от картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г филе от риба от вид по избор
  • 2 картофа
  • 2-3 с.л. брашно
  • сол и пипер на вкус
  • 1 яйце
  • растителна мазнина около 30 мл

Начин на приготвяне:

1. Почистете рибата и я нарежете на филенца. Можете да ги направите по-малки в стил фиш енд чипс или да ги оставите като цели шницели.

2. Обтрийте рибата със сол и пипер и я покапете с лимонов сок.

3. Рендосайте картофите и леко ги поизстискайте от водата. Разбийте яйцето и го добавете при картофите. Овкусете със сол и пипер и добавете брашното. Разбъркайте хубаво сместа.

4. Сгорещете мазнината в тиган, който си има и капак.

5. С притискане облепете рибните филенца с картофената панировка. Ако е необходимо добавете в нея още брашно или навлажнете рибата. Не винаги се получава от първия път.

6. Пържете от всички страни до позлатяване. Ако се съмнявате, че рибата не е готова, захлупете с капак и гответе още малко на слаб огън.

7. Сервирайте с резени лимон и сос за топкане. Пресни зеленчуци няма да са излишни, защото става мазничко.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта