Регистрация

Панирана риба в дебело тесто

Панирана риба в дебело тесто
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 981

Пържена риба с панировка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г рибно филе или 600 г риба
  • сол и пипер
  • 2 яйца
  • 4 с.л. мляко
  • 4 с.л. брашно
  • 3/4 ч.л. сода
  • 100 мл олио
  • лимон и копър за поднасяне + чесън по желание

Начин на приготвяне:

1. Рибата почистете хубаво от костите и нарежете на парчета - преценете всяко от тях в този си вид да е с големината на 2-3 хапки.

2. Поръсете парчетата риба със сол и пипер. Ако имате лимонов пипер - опитайте с него. Оставете настрана.

3. В купа разбийте яйцата с щипка сол. Добавете млякото, разбийте отново и постепенно вкарайте брашното. Когато се получи гъста смес, прибавете и содата и разбъркайте.

4. Топвайте парчетата риба в панировката, вадете без да отцеждате и пържете в сгорещено олио на среден котлон за по 4 минути от страна (времето зависи от дебелината на парчетата и вида риба, така че преценете колко ще е необходимо). Щом обърнете, гответе под капак от втората страна.

5. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.

6. Поднесете с резени лимон и поръска от пресен копър или си направете апетитен сос като смесите сока на един лимон с 1 с.л. олио от готвенето на рибата, две-три намачкани скилидки чесън и наситнен копър.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта