Регистрация

Палачинкова закуска в леглото от Манчев и Шишков



Палачинкова закуска в леглото от Манчев и Шишков
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2808

Романтична закуска с палачинкови късчета, конфитюр от цитруси и домашна лимонада.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Да изненадаш любимия човек със закуска в леглото - това е поетичното послание, отправено от двамата шефготвачи Шеф Иван Манчев и Шеф Таньо Шишков, които в рамките на кампанията на ЛИДЛ (LIDL) Мъжете готвят в четвъртък, показват, как силната половина може да направи приятен кулинарен подарък на възлюбената си, докато тя кротко нанка в почивното утро. Разбира се, това не означава, че е забранено жени да сервират на мъжете си тази вкусна идилия, която чрез апетитност и визия топи сърца. Закуската е трикомпонентна - палачинки, домашен плодов марамалд и домашна освежаваща плодова газирана напитка. Към всичко това можете да добавите и чаша кафе, за да изкрещите "Добро утро" и "Обичам те", без да казвате дори и дума.

Готвенето започва с накисването на стафиди в ром. Защо - ще разберете след това. После се захващаме със същинската направа на домашен конфитюр от портокали, като филетираме плодовете и ги кипваме заедно със сока им в превърната в карамел смес от мед и захар. Добавяме няколко листенца мента и редуцираме мармалада. Готови сме с тази част. Сега преминаваме към същинското хапване.

Получаваме от двамата мъжки наставници оригинална рецепта за кайзершмарн - дебели палачинкови късчета, които се приготвят по специфичен начин и изискват сила и търпение за бъркане. Белтъците и жълтъците на яйцата се разделят. Жълтъците се разбиват със заквасена сметана и се подслаждат, а белтъците се бият със захар и щипка сол докато се превърнат в твърда пяна. После се обединяват, добавят се отцедените стафиди и в тигана се случва пълна абстракция, която можете да наблюдавате във видеото. Накрая готовите палачинкови късчета се заливат с конфитюра и се поръсват с пудра захар.

Остана да се приготви топло кафе и студена лимонада. За първото всеки си има предпочитания и рецепта. Газираната напитка пък се прави от прясно изцеден лимонов сок, който се смесва с мед в количество по желание. Задължително се добавя лед на кубчета, а след това се слагат цели резени лимон, накъсани пресни листенца мента и се залива с газирана напитка по желание. Може да е просто газирана вода или пък цитронада с вкус на лимон.

А на финала ви остава да събудите любимата или любимия с целувка и да започнете с първата хубава изненада за деня. Все пак денят се познава по сутринта.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта