Палачинки с ябълки и мармалад
Домашни палачинки със сода и мляко.
Необходими продукти:
За тестото:
- 5 яйца
 - 2 ч.ч. брашно
 - 2 с.л. захар
 - 2 щипки сол
 - 1 ч.л. сода бикарбонат
 - 1,5 литра мляко
 - 120 мл растителна мазнина
 - 50 грама разтопено масло
 
За плънката:
- 2 ябълки
 - 2 с.л. захар
 - малко от любимия мармалад или конфитюр
 
Начин на приготвяне:
1. В купа разбийте хубаво яйцата и след това добавете захарта, солта и содата за хляб, която ще направи палачинките ви пухкави и въздушни.
2. Чак след това започнете да добавяте брашното докато се образува стегнато тесто.
3. Разредете го с млякото и разбърквайте до пълна еднородност на сместа.
4. Сипете растителната мазнина в тестото. Така можете да печете на сух тиган, но е добре да е с незалепващо покритие.
5. Всяка изпечена палачинка намазвайте с масло.
6. Пригответе плънката като почистите и рендосате ябълките и ги смесите със захарта и мармалада.
7. Можете да завиете палачинките с плънката или да поднесете отделно палачинки и сладко, за да си слага всеки колкото иска.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ