Регистрация

Палачинки с маслена плънка и хайвер

Палачинки с маслена плънка и хайвер
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2510

Студен тестен ордьовър или парти хапки с палачинкова основа и изискана нотка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1 ч.ч. брашно
  • 4 жълтъка
  • 4 белтъка
  • 3 с.л. разтопено масло
  • 1 с.л. захар
  • 2 ч.ч. мляко
  • сол на вкус

За плънката:

  • 200 грама масло
  • около 100-150 грама червен хайвер

Допълнителни:

  • 20 мл растителна мазнина

Начин на приготвяне:

1. Разбийте жълтъците с разтопеното масло, млякото и захарта и след това при непрестанно разбъркване добавете брашното, като внимавате да не се образуват бучки.

2. Разбийте белтъците с малко сол, без да ги правите на пяна и добавете в тестото. Смесете хубаво всичко заедно.

3. Изпечете палачинките двустранно върху сгорещен и намазнен тиган.

4. Разтопете маслото и щедро намажете всяка палачинка от вътрешната страна, след което сложете хайвер и завийте стегнато.

5. Разрежете палачинките на 3-4 места напречно всяка под ъгъл и поставете в плато за ордьоври така, че да се вижда сърцевината от хайвер.

6. Приберете в хладилник докато се стегне маслената сърцевина и поднесете студени.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта