Регистрация

Палачинки с лук и моркови

Палачинки с лук и моркови
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1805

Солени палачинки със зеленчукова запръжка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За палачинките:

  • 5 яйца
  • 2 ч.ч. брашно
  • 2 с.л. захар
  • щипка сол
  • 1 ч.л. сода
  • 0,5 ч.ч. растителна мазнина
  • мляко (колкото поеме - около 450 мл)

За плънката:

  • 4 глави лук
  • 3 моркова
  • 150 мл растителна мазнина
  • масло за намачване на палачинките
  • сол и пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. Разбийте захарта, солта и яйцата заедно. Добавете содата.

2. Прибавяйте брашното към сместа докато се получи гъсто тесто. Така бучките ще се разпаднат по-лесно.

3. След като сте замесили гъстото тесто, започнете да го разводнявате с млякото до желаната консистенция - тя трябва да е течна, но не чак водниста.

4. Накрая добавете растителната мазнина.

5. Печете палачинките на тиган с незалепващо покритие без да го намазнявате. След това ги обтривайте с масло докато са топли.

6. Плънката пригответе като наситните лука и рендосате морковите на едро ренде.

7. Сгорещете мазнината, запържете лука и щом започне да покафенява, добавете и морковите да се пържат заедно. Прибавете сол и пипер на вкус. Можете да импровизирате и с парченца гъби или бекон.

8. Сервирайте и с любимия сос по желание. Да ви е сладко!

* На снимката палачинките са с поставена плънка в средата, а след това завити под формата на кошнички и захванати с малки гевречета. Ако намерите такива гевречета или си изпечете домашни, можете да опитате и този метод за декорация.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта