Регистрация

Палачинки с брашно от елда и кокосово масло



Палачинки с брашно от елда и кокосово масло
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2582

Мини палачинки от елда, изпечени в кокосово масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Лесни и бързи алтернативни палачинки, вкусни и по-полезни от обикновените си събратя показва влогърката Зори в канала си agleu_mama. Авторката предлага да разнообразим традицията, като вместо бяло брашно, използваме брашно от елда. Вместо краве мляко - ядково мляко и вместо млечно масло при печене - кокосово масло. Така се получават здравословни сладкишчета, които можете да изпечете във всякакви форми и да поднесете по всякакви начини.

Първо се смесва брашното със сол и ванилова захар, добавят се яйца и мляко. Меша се до пулчаването на по-гъста от обикновената смес за палачинки, в която не трябва да има бучки. Забележете - в тестото не се добавя никава мазнина. После се сгорещява тиган и дъното се намазва с кокосово масло. Зори прави малки палачинки, подходящи за детската ръчичка, но ако не ви се занимава с тази кокетност, можете да си направите и по-големи.

А след изпичане сладкишчетата се сервират с мед и плодове, течен шоколад, мармалад, пък може дори и в солен вариант с бучка сиренце. Идеална закуска за цялото семейство и вкусна радост за децата.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта